Home / Novice / Firecombat / FOTO: Bili smo na tekmovanju Firefighter Combat Bled 2012

FOTO: Bili smo na tekmovanju Firefighter Combat Bled 2012

Ogledali smo si tekmovanje Firefighter Combat Bled 2012!
slika20

Tekmovanje Firefighter Combat Challenge je letos potekalo na Bledu. Gre za t.i. najtežji dve minuti v športu, za disciplino, pri kateri lahko tekmovalec dobi vrtoglavico, dehidracijo, nepripravljenega tekmovalca pa lahko neusmiljeno zajame vročinski val. Kljub naporu pa tekmovalci zatrjujejo, da je vedno vredno vsaj poskusiti tekmovati v tej disciplini!

Tekmovanje je sestavljeno iz veščin, ki jih gasilci redno srečujejo pri svojem delu. Posameznik mora s polno gasilsko opremo preteči poligon in med tem premagati številne zelo zahtevne ovire. Med drugim mora teči v tretje nadstropje s 30-kilogramsko utežjo na ramenih. Ko prispe na vrh stolpa, dvanajst metrov visoko, mora na vrh potegniti utež, težko 30 kg. Nato mora steči nazaj v pritličje, kjer mora s težkim kladivom potolči klado ter zbiti tarčo z vodno cevjo. Za konec mora tekmovalec potegniti lutko oz. ponesrečenca, težkega 80 kg, skozi ciljno ravnino. Moto tekmovanje je moč, hitrost, vztrajnost in pogum!

Na državnem tekmovanju z mednarodno licenco so letos sodelovale ekipe iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Francije, Kanade, Madžarske, Nemčije, Poljske in Združenih držav Amerike.

Preberite še

Tekma Ognjenih risov za memorial Gregorja Krakarja

To soboto, 24. avgusta 2019, bo v Žužemberku na igrišču pred Osnovno šolo Žužemberk potekala …