Home / Novice / 125. občni zbor PGD Žužemberk

125. občni zbor PGD Žužemberk

V soboto, 23. februarja je potekal že 125. občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Žužemberk. Poleg članov društva so se občnega zbora udeležiti tudi župan občine Žužemberk Franc Škufca, predsednik GZ Novo mesto Fikret Fejzić, poveljnik Občinskega poveljstva Andrej Banko, predstavniki vseh prostovoljnih gasilskih društev OGP-ja Žužemberk ter predstavniki pobratenih društev PGD Črnomelj, PGD Zbure in PGD Belavići, .

obcni-zbor-pgd-zuzemberk

Poročila o delu v letu 2012 so podali predsednik Feliks Mrvar, poveljnik Boris Sajevic in blagajnik Mihael Filipič, predstavnik veteranov Janez Struna, predstavnica žensk Saša Pajk in predstavnik mladine Vid Teme.

V letu 2012 je društvo velik poudarek dalo na izobraževanje in usposabljanje mladih gasilcev, organizirali smo strokovno ekskurzijo za člane društva, v mesecu oktobru pa vrata doma odprli občanov in učencem OŠ Žužemberk.

Občni zbor je bil tudi v znamenju volitev, ki so prinesle nekaj kadrovskih sprememb. Društvo bo tako prihodnjih pet let vodil Dušan Ožbolt, poveljnik bo Danijel Sajevic, tajnica Mateja Filipič in blagajnik Mihael Filipič. Več o spremembah v vodstvu si lahko preberete na naši strani v razdelku Organi PGD Žužemberk.

Osrednje mesto v načrtu dela za leto 2013 pa je zagotovo imel sklep društva, da zaradi dotrajanosti stare nabavi novo cisterno. V sklopu načrta za delo v letu 2013 je bilo potrjeno članstvo društva v združenju Fire Combat Slovenija, ki ga je podrobneje predstavil Peter Košiček. Predstavil je tako disciplino kot tudi načrt za izvedbo tekmovanja Fire Combat v Žužemberku 4. maja letos.

Občni zbor so kulturno obogatili moški pevski zbor pod vodstvom Nine Zajec ter harmonikaš Vid Teme

Preberite še

Tekma Ognjenih risov za memorial Gregorja Krakarja

To soboto, 24. avgusta 2019, bo v Žužemberku na igrišču pred Osnovno šolo Žužemberk potekala …