Home / Novice / Strokovne ekskurzije / 5. Dnevi zaščite in reševanja v Velenju

5. Dnevi zaščite in reševanja v Velenju

Od leta 2005 se ob mesecu požarne varnosti vsako drugo leto predstavi slovenski sistem zaščite pred naravnimi in drugimi nesrečami.

ZIR Velenje 2013 ogled

Leta 2005 so v Mariboru potekali prvi Dnevi zaščite in reševanja v Sloveniji. Od takrat so to prireditev gostila še druga slovenska mesta: leta 2007 Nova Gorica, leta 2009 Novo mesto, leta 2011 pa Koper. Sama prireditev je, kot pravijo organizatorji, pomembna tudi zaradi strokovnih srečanj, ki potekajo v sklopu le-te ter druženja in izmenjave izkušenj pripadnikov različnih sil in sistemov, tudi Policije in Slovenske vojske z enotami.

Petkovo dogajanje na Dnevih zaščite in reševanja smo si ogledali tudi nekateri gasilci našega gasilskega društva.

Na približno petsto kvadratnih je pod šotorom in v njegovi neposredni okolici razstavljena sodobna oprema za zaščito in reševanje tako domačih kot tudi tujih ponudnikov. Po ogledu razstavnega prostora smo se odpravili na avtobusno postajo Velenje, kjer so se nekaj minut pred 16. uro že začeli zbirati gledalci za ogled skupne vaje sistema za zaščito in reševanje, Vaje Velenje 2013.

Več o namenu ter poteku osrednje Vaje Velenje 2013 si lahko preberete na spletni strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Preberite še

Izlet v rudnik Mežica

To soboto 15.10.2011 so se gasilci PGD Žužemberk z avtobusom odpeljali na izlet...