Home / Novice / Firecombat / Slavnostni zaključek tekmovanja Fire Combat za sezono 2013

Slavnostni zaključek tekmovanja Fire Combat za sezono 2013

V soboto se je s podelitvijo priznanj in v Žireh zaključila tekmovalna sezona Fire Combat 2013. Podelitve se je udeležil tudi poveljnik Gasilske zveze Slovenije, Franc Petek.

Zaključek tekmovanja Fire Combat 2013

Tekmovanje Fire Combat je v Sloveniji prisotno že kar nekaj let, a se je intenzivneje pričelo razvijati šele v zadnjem letu dni, ko je bil za tekmovanje Fire Combat storjen ključen korak naprej k njegovemu razvoju v Sloveniji. V februarju je bilo namreč ustanovljeno Združenje organizatorjev tekmovanja gasilskih dvojic Slovenije (ZOTGD), v katerega je, kot eno izmed devetih ustanovnih društev, vstopilo tudi naše društvo.

Včeraj, 9. novembra je v Žireh, v prostorih gasilskega doma PGD Žiri potekala slavnostna podelitev priznanj tekmovalcem in razglasitev državnih zmagovalcev v vseh petih kategorijah. Prireditve se je, poleg visokih predstavnikov združenja, odzval tudi poveljnik Gasilske zveze (GZ) Slovenija, Franc Petek.

Rudi Gomboc, predsednik ZOTGD, je v govoru izpostavil napredek, ki ga je tekmovanje tako z organizacijskega kot tudi tekmovalnega vidika doživelo v tem letu, se zahvalil vsem osmim društvom, ki so korektno izvedli tekmovanja v letošnji sezoni in poudaril pomembnost sodelovanja združenja z Gasilsko zvezo Slovenije. “To je šele začetek. Čaka nas še veliko dela v smeri razvoja tekmovanja Fire Combat v Sloveniji,” je zaključil Gomboc.

Na govorniški oder je bil vabljen tudi tovariš Franc Petek, poveljnik GZ Slovenija, ki je izpostavil pomen tekmovanja za usposobljenost gasilcev. “Ravno tekmovanje Fire Combat je tisto tekmovanje, ki naredi najboljšega operativca,« je poudaril. Zagotovil je, da bodo tudi na ravni GZ Slovenije spremljali tekmovanje in ga podpirali, saj si želijo, da se tekmovanje v bodoče razširi med prostovoljnimi gasilskimi društvi. “Prepričan sem, da bomo dobro sodelovali” je o sodelovanju med zvezama optimistično zaključil svoj govor Petek.

O zaključku letošnje tekmovalne sezone so pisali tudi na spletni strani Gasilske zveze Slovenije.

Preberite še

Tekma Ognjenih risov za memorial Gregorja Krakarja

To soboto, 24. avgusta 2019, bo v Žužemberku na igrišču pred Osnovno šolo Žužemberk potekala …