Home / Novice / Intervencije / Tri prometne nesreče in en požar – izkupiček zgolj enega tedna

Tri prometne nesreče in en požar – izkupiček zgolj enega tedna

Minuli teden smo gasilci PGD Žužemberk v samo sedmih dneh dobili kar devet pozivov na intervencije.

Požar v Ekosistemi v Zalogu, Straža

Najbolj odmevna intervencija je bila seveda požar v podjetju Ekosistemi d.o.o. v Zalogu, v občini Straža. Operativni člani našega društva so na požar v štirih dneh izvozili večkrat in sodelovali tako pri aktivnem gašenju požara kot tudi pri ohlajanju še tlečih odpadkov. Zadnji dan intervencije so sodelovali tudi razvrščanju opreme, ki je bila uporabljena na intervenciji in njenem prevozu v zbirni center v GRC Novo mesto.

Požar v Ekosistemi v Zalogu, Straža

Spet soočeni s tehničnimi intervencijami

Soočiti pa smo se morali še s tremi tehničnimi intervencijami, tremi prometnimi nesrečami. Dve izmed njih sta se končali z materialno škodo (vozilo se je zaradi neprilagojene hitrosti prevrnilo na bok), v eni pa je ugasnilo življenje 21-letnega motorista.

Prometna nesreča z materialno škodo

V prometni nesreči s smrtnim izidom je motorist zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku pred križiščem za Radohovo vas izven vasi Cvibelj izgubil oblast nad motornim vozilo. Zaneslo ga je po cestišču na drugi vozni pas, po katerem je iz nasprotne strani pravilno pripeljal državljan s tujo registrsko oznako. Voznika motornega vozila je zaneslo pod nasproti vozeče vozilo. Pri tem je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. Voznik motornega vozila je sicer uporabljal vso predpisano opremo.

Prometna nesreča 21-letnega motorista z Mirne, Žužemberk

Nakup vozila za hitro tehnično reševanje je nujen!

Kar tri prometne nesreče v tako kratkem času so le še povišale statistiko tehničnih intervencij, s katerimi se naše društvo sooči na letni ravni in ponovno potrdile, da je odločitev našega društva o nabavi hitrega tehničnega in reševalnega vozila (HTRV) še kako pravilna.

Preberite še

INTERVENCIJE: Tehnična in druga pomoč

V četrtek 31.3.16 smo ob 19.24 na Grajskem Trgu v Žužemberku gasilci PGD Žužemberk pomagali …