"/>
Home / Novice / Intervencije / Požar v podjetju Keko Varicon d.o.o.

Požar v podjetju Keko Varicon d.o.o.

Danes zjutraj je krajane Žužemberka zbudila sirena!

Po poročanju Radia Krka in ReCO so se  okrog 6. 35 ure v Žužemberku oglasile sirene javnega alarmiranja za aktiviranje gasilskih enot, ki so opozorile na požar. Zagorelo je v prostorih poslovnega objekta na grajskem trgu,  šlo naj bi za prostore podjetja Keko Varicon d.o.o. in sicer oddelek za pranje/luženje. Bila je velika verjetnost eksplozije, saj je na tem oddelku shranjenih veliko nevarnih in vnetljivih snovi, ena oseba pa se je za las rešila najhušemu.

Na kraju požara so bili gasilci PGD Žužemberk 15 gasilcev(neuradno) in PGD Dvor 5 gasilcev(neuradno). Prišli so tudi trije gasilci novomeškega GRC, ki so s termokamero pregledali prostor. Požar so hitro omejili in pogasili nato pa so počakali na kriminalistično policijo(3 kriminalisti in 3 policisti), ki bo preiskala okoliščine požara. Kakšna je škoda še ni znano, znano pa je da je oddelek za pranje/luženje uničen.

Še slike z kraja požara:

Pred nekaj časa je PGD Žužemberk v tem podjetju izvedel vajo in sicer evakuacijo podjetja in iznos ponesrečenca iz oddelka za pranje/luženje.

In še nekaj slik z vaje

Preberite še

INTERVENCIJA: Požar v stanovanjskih stavbah

Ob 11.23 smo bili obveščeni, da je v Gornjem kotu, občina Žužemberk, zagorelo v kleti …