Home / Novice / Intervencije / Prometni nesreči in odpravljanje posledic neurja

Prometni nesreči in odpravljanje posledic neurja

ODSTRANJEVANJE POSLEDIC NEURJA

Dne 5.8.2014 smo bili ob 8.58 obveščeni da v ulici Cvibelj v Žužemberku nanos zemlje in peska ovira promet . Delavci CGP Novo mesto so naplavine odstranili, gasilci PGD Žužemberk pa smo sprali cestišče v dolžini 150 metrov.

Ob 11.00 je meteorna voda zalila kletne prostore v Gradu Žužemberk. Gasilci PGD Žužemberk smo izčrpali okoli 5 kubičnih metrov vode.

Okoli 12.15 je na cesti Prapreče―Poljane pri Žužemberku v občini Žužemberk nanos peska in zemlje na treh mestih oviral promet. Delavci CGP Novo mesto so naplavine odstranili, gasilci PGD Žužemberk pa smo sprali cestišče v skupni dolžini okoli 100 metrov.

 

PROMETNI NEZGODI

Ob 18.16 je na cesti Žužemberk–Dvor v občini Žužemberk osebno vozilo zapeljalo s ceste. V nesreči se je poškodovala ena oseba, zato so jo reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto ter PGD Dvor in Žužemberk smo odklopili akumulator na vozilu, usmerjali promet, zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem in očistili naftni madež na cestišču v dolžini okoli 100 metrov. Zaradi nesreče je bila cesta zaprta za ves promet.

Ob 19.53 je na cesti Žužemberk–Dvor pri kraju Mačkovec pri Dvoru, občina Žužemberk, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho. Gasilci GRC Novo mesto, PGD Žužemberk in Dvor smo zavarovali mesto nesreče, postavili vozilo na kolesa, iztekle motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom, očistili cestišče in urejali promet do prihoda policistov. Poškodovanih ni bilo.

Preberite še

INTERVENCIJA: Požar v stanovanjskih stavbah

Ob 11.23 smo bili obveščeni, da je v Gornjem kotu, občina Žužemberk, zagorelo v kleti …