Home / Novice / Firecombat / Že 6. tekma Ognjenih risov v Žužemberku

Že 6. tekma Ognjenih risov v Žužemberku

Letošnja tekma Ognjenih risov v Žužemberku je bila finalna tekma letošnje sezone gasilskih dvojic.

V soboto, 25. avgusta 2018, se je v Žužemberku v organizaciji našega gasilskega društva izvedla že šesta Tekma Ognjenih risov. Letošnja tekma je bila – za razliko od tekem prejšnjih let, ko je Žužemberk otvoril sezono tekmovanja – zaključna tekma sezona in po koncu tekmovanja so bile podeljene medalje in pokali najboljšim tako na naši tekmi kot tudi v skupnem seštevku sezone.

Na sobotni tekmi je v kategoriji članic je žužemberška ekipa Smrketi (Ana Marija Filipič, Mateja Filipič) zasedla drugo mesto, ekipa Huba buba (Andrej Molek, Tanja Kužnik – PGD Dobrnič) je v ekipi mešanih parov zasedla tretje mesto, ekipa Fire Fenix (Jernej Glavan, Maks Muhič) pa se je v kategoriji članov zavihtela na odlično šesto mesto.

Na zaključku so bile podeljene še medalje in pokali najboljšim v skupnem seštevku sezone. Med dobitnike državnih medalj in pokalov sta se letos zapisali dve žužemberški ekipi. V kategoriji mešanih parov je v skupnem seštevku ekipa Huba buba zasedla odlično tretje mesto, prav tako je v skupnem seštevku tretje mesto v kategoriji članic zasedla žužemberška ekipa Smrketi. Ekipa Panter (Andrej Molek, Iztok Gliha) se zaradi poškodb ni mogla udeležiti vseh tekem in zato izpadla iz boja za najboljša tri mesta, ki jih je sicer zasedala v zadnjih nekaj sezonah. Je pa zato barve žužemberških gasilcev v kategoriji članov več kot uspešno zastopala mlada ekipa Fire Fenix, ki je zasedla skupno šesto mesto in bo v naslednji sezoni zagotovo med favoriti za najboljša mesta.

Memorial Gregorja Krakarja

Le dan pred tekmo nas je prizadela novica, da je po težki bolezni umrl naš tovariš Gregor Krakar, prostovoljni gasilec, ki je Fire Combat pripeljal na Dolenjsko, v Žužemberk, in ki je s svojim delom in predanostjo v naši gasilski organizaciji in naših srcih pustil neizbrisen pečat. Četudi je njegova smrt vse nas močno prizadela, smo vseeno zbrali moči in tekmovanje izpeljali tako, kot bi si on to želel – profesionalno.

Pred pričetkom tekmovanja je povezovalec tekmovanja Jure K. Čokl vse prisotne gasilce povabil, da sklenejo krog, znotraj kroga pa sta dva žužemberška gasilca z Gregorjevo sliko v rokah ob spremljavi Gregorjeve najljubše pesmi Nothing Else Matters (Metallica) sliko šla v krogu do vsakega gasilca, da se je lahko s priklonom glave poklonil preminulemu tovarišu.

Ker je bil Gregor nedvomno eden izmed pionirjev organizacije tekmovanja Fire Combat v Sloveniji, smo se v društvu odločili, da bomo tekmovanje iz Tekme Ognjenih risov preimenovali v Memorial Gregorja Krakarja, ki bo potekal vsako leto na avgustovsko soboto, ki bo najbližje smrtnemu dne našega Gregorja, 24. avgustu.

Tovariš, počivaj v miru!

Preberite še

Tekma Ognjenih risov za memorial Gregorja Krakarja

To soboto, 24. avgusta 2019, bo v Žužemberku na igrišču pred Osnovno šolo Žužemberk potekala …