"/>
Home / Novice / Ostalo / 123. Občni zbor PGD Žužemberk

123. Občni zbor PGD Žužemberk

V soboto, 19.02.2011 je potekal že tradicionalni 123. občni zbor prostovoljnega gasilskega društva Žužemberk. Občni zbor je z nagovorov otvoril predsednik Feliks Mrvar, nadaljevali pa smo po dnevnem redu, ki je bil predhodno sprejet na upravnem odboru.

Sam občni zbor so uradno otvorili rogisti Žužemberka s slovensko himno, sledil je nagovor predsednika ter izvolitev in potrditev delovnega predsedstva občnega zbora (Slavko Struna, Dušan Ožbolt, Olga Drab in Mateja Filipič).

Predsednik delovnega predsedstva je podal besedo predsedniku društva Feliksu Mrvarju, ki je v svojem govoru poudaril zavzeto delo članov društva v preteklem letu ter izdatno pohvalil vse, ki so priskočili na pomoč ob septemberskih poplavah lansko leto. Nato je sledilo poročilo poveljnika društva Borisa Sajevica za leto 2010. Poveljnik je v svojem govoru izpostavil učinkovito in zavzeto delo operative ter odlične dosežke tekmovalnih ekip. Sledilo je še poročilo blagajnika, ki ga je v imenu blagajnika Mihaela Filipiča prebral Iztok Gliha.

Občnega zbora se je poleg članov društva udeležilo še kar nekaj predstavnikov drugih društev; društev OGP-ja (Ajdovec, Dvor, Hinje, Križi, Reber, Šmihel) pobratenih društev iz Zbur, Črnomlja in Belavićev. Med prisotnimi so bili tudi župan občine Žužemberk Franc Škufca, predsednik TD Suha krajina Vlado Kostevc, poveljnik OGP Andrej Banko ter predstavnica Gasilske zveze Novo mesto Irena Pust.
Občni zbor so zaključili žužemberški rogisti, sledilo pa je druženje in pogostitev, ki jo je letos za društvo pripravila Turistična kmetija Koren, za kar se jim iskreno zahvaljujemo!

Priznanje GZ Slovenije za pomoč v poplavah septembra 2010
Priznanje Janezu Glihi za 60. let aktivnega sodelovanja v gasilskem društvu

Preberite še

Gašenje, oživljanje, reševanje – tako je minil naš dan odprtih vrat!

Tako je potekal naš prvi dan odprtih vrat na trgu v Žužemberku!