Home / Novice / Ostalo / Redna mesečna gasilska vaja, tokrat s področja tehničnih intervencij

Redna mesečna gasilska vaja, tokrat s področja tehničnih intervencij

Gasilska vaja - reševanje ponesrečenca v prometni nesreči

V povprečju se med vrstami intervencij, s katerimi se srečujejo gasilci (tako poklicni kot tudi prostovoljni) povečuje število tehničnih intervencij, med njimi največ s področja nesreč v prometu.

Naše društvo je osrednja gasilska enota v Občini Žužemberk, zato v zadnjih letih čedalje večji pomen dajemo prav usposabljanju članov za hitro in uspešno posredovanje na intervencijah pri nesrečah v prometu.

V sklopu redne mesečne vaje prostovoljnih operativnih gasilcev smo v oktobru organizirali društveno vajo, na kateri smo simulirali nesrečo v prometu. Izvedli smo dve scenarija: pri prvem je gasilcem na intervenciji reševanje ponesrečenca oteževalo dejstvo, da so se do ponesrečenca morali prebiti skozi prtljažnik vozila, pri drugem pa so ponesrečenca iz prevrnjenega vozila reševali po bočni strani vozila. Poseben poudarek na vaji smo dali tudi prenosu ponesrečenca iz vozila ter obračanju ponesrečenca na nosilih.

Na vaji je sodelovalo 17 operativnih gasilcev, med njimi so bili tudi pripravniki, ki trenutno opravljajo nadaljevalni tečaj za gasilca.

Preberite še

Obvestilo o RAZPISU IN PRIJAVI na FC Žužemberk – Tekma OGNJENIH RISOV

OBJAVILI SMO RAZPIS IN PRIJAVNICO! Obveščamo vas, da smo objavili RAZPIS in PRIJAVNICO za pokalno …