Home / Novice / Ostalo / Skupna vaja PGD Žužemberk in DVD Belavići

Skupna vaja PGD Žužemberk in DVD Belavići

Zagorel avto, ki so gasilci pogasili ter razrezali

V soboto 4.6.2011 so okoli 16:00 v Žužemberk prišli posebni gostje iz pobratenega društva DVD Belavići iz Hrvaške. Najprej smo jih v prostorih PGD Žužemberk lepo sprejeli in ob tej priložnosti sta imela govor predsednik gasilskega društva Žužemberk Feliks Mrvar in poveljnik Boris Sajevic.

Nato smo se skupaj odpravili v kamnolom, kjer smo s skupnim delom prikazali gašenje vozila z bioversal gasilnikom in vodo. Nato pa smo v mešanih dvojicah (en gasilec iz PGD Žužemberk in en gasilec DVD Belavići) s pomočjo hidravličnega razpirala in škarij razrezali vozilo. Gasilci iz pobratenega društva so bili navdušeni nad opremo in znanjem, ki ga imamo v Žužemberku. Z veseljem smo ugotovili, da bi lahko imeli več podobnih vaj in znanje, ki ga premoremo delili med sabo.

Po zaključeni vaji smo skupaj odšli še na Loko v Žužemberku, kjer smo za naše pobratine pripravili spoznavni piknik, kjer je goste nagovoril tudi župan občine Žužemberk Franc Škufca. Gasilci iz obeh društev so bili zelo zadovoljni da so lahko delili izkušnje iz gašenja.

Video iz vaje

Povableni tudi ogledu galerije :

Preberite še

Gašenje, oživljanje, reševanje – tako je minil naš dan odprtih vrat!

Tako je potekal naš prvi dan odprtih vrat na trgu v Žužemberku!