Home / Novice / Ostalo / 124. občni zbor PGD Žužemberk

124. občni zbor PGD Žužemberk

V soboto, 18. februarja je v sejni sobi gasilskega doma Žužemberk potekal že 124. letni občni zbor našega društva. Občni zbor je s krajšim nagovorom začel predsednik društva Feliks Mrvar in v svojem nagovoru predlagal v izvolitev člane delovnega predsedstva.

Sledila so poročila o delovanju društva v preteklem letu. Svoje poročilo so podali predsednik, poveljnik, blagajnik, nadzorni odbor društva, predstavniki mladine, ženske ter veteranov. Kot predstavnik GZ Novo mesto se je občnega zbora udeležil Janez Gornik, ki je v svojem nagovoru poudaril pomembnost rednega izobraževanja gasilcev ter moč sodelovanja gasilcev na vseh ravneh. K besedi je bil vabljen tudi župan občine Žužemberk, g. Franc Škufca, ki je povedal, da se občina zaveda pomena delovanja gasilcev in da bo s svojimi dejanji podpirala vsa občinska gasilska društva.

K besedi so se priglasili tudi predstavniki ostalih društev občinskega gasilskega poveljstva Žužemberk (Ajdovec, Dvor, Hinje, Križi, Reber in Šmihel) in predstavnika pobratenih društev DVD Belavići s Hrvaške ter PGD Dobrnič. Čisto na koncu nas je s svojim prihodom v pustni maski presenetil tudi predstavnik turističnega društva Suha krajina, g. Vlado Kostevc, ki je pohvalil sodelovanje med društvoma v preteklem letu in si želi takšno sodelovanje tudi v tem letu. Občni zbor je sklenil predsednik društva, ki se je zahvalil vsem, ki so v preteklem letu kakorkoli pomagali pri delovanju društva.

Na občnem zboru so nastopili tudi Žužemberski rogisti in moški pevski zbor, ki so popestrili celoten program. Za konec pa smo pripravili tudi pogostitev za vse navzoče.

Vabljeni k ogledu videa, ki prikazuje en del dela našega gasilskega društva.

Preberite še

Gašenje, oživljanje, reševanje – tako je minil naš dan odprtih vrat!

Tako je potekal naš prvi dan odprtih vrat na trgu v Žužemberku!