Home / Novice / Ostalo / Naporen vikend za gasilce iz občine Žužemberk

Naporen vikend za gasilce iz občine Žužemberk

SOBOTA

V soboto smo vsa gasilska društva občine Žužemberk sodelovala na občinski gasilski vaji v Križih, kjer je bilo potrebno pogasiti požar poslopja in travniški požar. Gasilci  smo najprej morali odstaniti podrto drevo, ki je zapiralo pot do kraja intervencije, nato pa so se nekateri spopadli z travniškim požarom, drugi pa so gasili in preiskovali poslopje, ki ga je zajel požar. Z tehničnim posegom in s pomočjo hidravličnega orodja smo  rešili ponesrečenca, ki je bil ujet pod cisterno. Na vaji je sodelovalo 13 gasilskih vozil in več kot 60 gasilcev iz gasilskih društev iz Žužemberka, Dvora, Hinj, Ajdovca, Šmihela, Rebri in Križov. Gasilsko vajo so si ogledali tudi župan občine Žužemberk, direktor gasilsko reševalnega centra Novo mesto in povelnjik gasilske zveze Novo mesto.

NEDELJA

  • Okoli pol devete ure zjutraj je regijski center preko pozivnikov aktiviral operativo PGD Žužemberk s sporočilom, da na cesti Žužemberk – Bič leži podrto drevje, ki ga je polomil težak sneg. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je podrto drevje tudi na relaciji Žužemberk – Dobrnič. Več o tem si preberite tukaj.
  • Ob deveti uri so na pomoč gasilcem iz Žužemberka prišli tudi gasilci iz PGD Dvor, ki so pomagali odstraniti drevje na cesti Žužemberk – Dobrnič. Kasneje so gasilci iz Dvora odšli ostranit podrto drevje na relacijo Dvor – Lašče.
  • Okoli desete ure dopoldan je Regijski center za obveščanje aktiviral tudi gasilce iz PGD Hinje in sicer s sporočilom drevje na cesti.
  • Ob sedmi uri zvečer pa so bili aktivirani še gasilci iz PGD Reber, ki so šli odstranit podrto drevo na relaciji Žužemberk – Bič.
  • Ob pol desetih zvečer so bili aktivirani gasilci iz PGD Žužemberk in PGD Križi, da je na cesti Žužemberk – Ivančna gorica v vasi Poljane podrto drevo za odstranit.

PONEDELJEK

  • Ob šestih zjutraj so bili aktivirani gasilci PGD Reber, ki so na relaciji Reber – Bič odstanili podrto drevo.

Slike iz intervencije na relaciji Žužemberk – Dobrnič (PGD Žužemebrk)

Preberite še

Gašenje, oživljanje, reševanje – tako je minil naš dan odprtih vrat!

Tako je potekal naš prvi dan odprtih vrat na trgu v Žužemberku!