Home / Novice / Ostalo / Sektorska gasilska vaja 2013

Sektorska gasilska vaja 2013

V petek je v popoldanskih urah na Dvoru pri Žužemberku potekala sektorska gasilska vaja.

Sektorska gasilska vaja

V okviru oktobra, meseca požarne varnosti vsa prostovoljna gasilska društva v OGP (občinsko gasilsko poveljstvo) Žužemberk odpirajo vrata svojih gasilskih domov in pripravljajo različne dejavnosti, s katerimi poskušajo gasilstvo približati občanov ter jih ozavestiti, kako s preventivnimi ukrepi preprečiti nastanek požara oz. učinkovito ukrepati ob požaru.

Ena izmed skupnih aktivnosti vseh sedmih prostovoljnih gasilskih društev OGP Žužemberk – Ajdovec, Dvor, Hinje, Križi, Reber, Šmihel pri Žužemberku in Žužemberk – je tudi vsakoletna skupna gasilska vaja, ki jo v oktobru pripravi eno izmed omenjenih društev. Letošnjo je pripravil PGD Dvor, potekala pa je v petek, 25. oktobra v popoldanskih urah.

Vaja je bila sestavljena iz dveh delov; v prvem so morali gasilci posredovati na gorečem objektu, v katerem je bilo v požaru ujetih sedem oseb, v drugem delu pa se je zgodila prometna nesreča, z eno lažje, eno težje poškodovano osebo ter eno osebo, ki je zaradi posledic nesreč umrla na kraju nesreče. Pri tej vaji so na pomoč prišli tudi reševalci nujne medicinske pomoči in poklicni gasilci iz Novega mesta. Za sodelovanje na vaji se jim zahvaljujemo.

Preberite še

Gašenje, oživljanje, reševanje – tako je minil naš dan odprtih vrat!

Tako je potekal naš prvi dan odprtih vrat na trgu v Žužemberku!