Home / Novice / Ostalo / FOTO utrinki ob prevzemu vozila!

FOTO utrinki ob prevzemu vozila!

V soboto, 12. julija, se je ob 18. uri na trgu pred gradom v Žužemberku uradno pričela slovesnost ob prevzemu in blagoslovu novega gasilskega vozila, avtocisterne 35/70.

Slavnostna prireditev se je pričela s prihodom ešalona na trg. Ešalon so, poleg članov domačega gasilskega društva, sestavljali člani prostovoljnih gasilskih društev občinskega gasilskega poveljstva (PGD Ajdovec, PGD Dvor, PGD Hinje, PGD Križi, PGD Reber, PGD Šmihel), člani pobratenih društev PGD Črnomelj ter DVD Belavići ter člani prijateljskih društev PGD Log pri Žužemberku, PGD Dobrnič, PGD Zbure, PGD Ambrus, PGD Šentvid pri Grobelnem in PGD Zagradec.

Ešalonu so sledila gasilska vozila omenjenih društev, tudi domača trenutna avtocisterna 24/50, ki bo zaradi dotrajanosti počasi zapustila naš vozni park. S svetlobnimi in zvočnimi signali je simbolično nakazala, da zapušča vozni park in pozdravila novo avtocisterno.

gasilska_veselica_3

Prireditev se je pričela z državno himno, ki so jo zaigrali Žužemberški rogisti, sledila je še gasilka himna, ki jo je, pod vodstvom zborovodkinje Nine Zajec, zapel Moški pevski zbor Cirila Zajca.

Goste, gasilce in ostale zbrane je najprej nagovoril predsednik društva Dušan Ožbolt, sledil je govor župana občine, Franca Škufce.  Zbrane je pozdravil in nagovoril tudi predstavnik Gasilske zveze Novo Mesto Janko Gornik, poveljnik Gasilske zveze Ivančna Gorica Alojz Ljubič, višji svetovalec za gasilstvo na URZRS Franci Šink, predsednik Gasilske zveze Slovenije Jošt Jakša. Kot predstavnik URZRS se je prireditve udeležil tudi Klemen Gorše.

Za kulturni predah med govori so poskrbeli pevci Moškega pevskega zbora Cirila Zajca ter Žužemberški rogisti, kot posebni gost je nastopil tudi novinar in humorist Tone Fornezzi Tof.

gasilska_veselica_1

Sledila je podelitev zahval in plaket sponzorjem in donatorjem, ki sta jih podelila predsednik in poveljnik PGD Žužemberk.

Ajdovški župnik Janez Zaletelj je nato blagoslovil avtocisterno, ki je bila tako pripravljena tudi na uradni prevzem.

Prevzem so z rezanjem traku opravili predsednik Dušan Ožbolt, župan Franc Škufca ter boter, direktor podjetja Keko Oprema d.o.o., Anton Konda. G. Konda je ključe avtocisterne izročil poveljnik PGD Danijelu Sajevicu, le-ta pa jih je izročil vozniku, Gregorju Krakarju. Sledil je preizkus zvočnih in svetlobnih signalov. Prireditev se je zaključila s šampanjcem ter torto.

gasilska_veselica_2

FOTOUTRINKI

FOTO: Robert Resnik

Preberite še

Gašenje, oživljanje, reševanje – tako je minil naš dan odprtih vrat!

Tako je potekal naš prvi dan odprtih vrat na trgu v Žužemberku!