Home / Novice / Izobraževanje / VAJA: Tehnično posredovanje na prometnih nesrečah skupaj s PGD Trebnje

VAJA: Tehnično posredovanje na prometnih nesrečah skupaj s PGD Trebnje

Z gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Trebnje smo izvedli skupek vaj na temo: Tehnično reševanje na prometnih nesrečah.

Ob 17:00 uri smo se pred garažami PGD Žužemberk zbrali gasilci PGD Žužemberk in PGD Trebnje. Z vozili HTRV-1 (Trebnje) ter GVC 16/25 in GVM-1 (Žužemberk) smo se odpravili v obrtno-industrijsko cono v Žužemberku. Na lokaciji smo si pod vodstvom gasilcev iz Trebnjega najprej ogledali njihovo najnovejše vozilo HTRV-1, nato smo šli skozi šest glavnih postopkov posredovanja ob prometnih nesrečah ( 1. Ogled kraja 2. Zavarovanje 3. Stabilizacija 4. Odprtina za dostop 5. Izdelava ostalih odprtin 6. Izvlek ponesrečenca). Sledil je sklop večih različnih vaj, v katerim smo vadili različne scenarije.

  1. scenarij: Skupina 7 gasilcev je s pomočjo opreme iz GVC 16/25 izvedla vajo po postopkih o katerih smo se predhodno pogovarjali.
  2. scenarij: Druga skupina 7 gasilcev je ponovila prvi scenarij.
  3. scenarij: Stabilizacija vozila na boku.
  4. scenarij: Odpiranje vozila z odstranitvijo celotnega levega boka (obojih vrat in B stebrička).
  5. scenarij: Priprava odprtine za iznos ponesrečenca na vozilu prevrnjenem na bok
  6. scenarij: Odmik armaturne plošče in volana z pomočjo cilindra in hidravličnega razpirala

Sledil je zaključek vaj in pospravljanje opreme ter nalaganje vozila na avto vleko. Počistili smo še vse ostanke stekla in se ob 20:00 uri odpravili proti gasilskemu domu. Sledila je kratka analiza in zaključek vaje.

Na vaji je sodelovalo 16 gasilcev iz Žužemberka z vozili GVC 16/25 in GVM-1 ter 4 gasilci iz Trebnjega in vozilo HTRV-1.

Fotogalerija:

Preberite še

Pripravniki uspešno zaključili začetni tečaj!

14. februar je bil na naše društvo pomemben dan v letu. Ne, ne zaradi Valentinovega. …