Home / Novice / Izobraževanje / Reševanje ob prometni nesreči – kako poteka od blizu?

Reševanje ob prometni nesreči – kako poteka od blizu?

V oktobru, mesecu požarne varnosti, naše društvo že tradicionalno organizira dneve odprtih vrat, v sklopu katerih predstavimo naša vozila in opremo ter naše delo, zaključimo pa ga z veliko gasilsko vajo. Tudi letos je bilo tako, pridružili pa so se nam tudi predstavniki slovenske vojske, slovenske policije, prve pomoči, zdravstvenega doma Novo mesto ter jamarji.

Dan odprtih vrat PGD Žužemberk 2016

Včeraj, v soboto, 15. oktobra, smo se ob 9. uri na trgu pred gradom v Žužemberku zbrali člani našega gasilskega društva skupaj s predstavniki policije, vojske, nujne medicinske pomoči, civilne zaščite ter jamarjev in pripravili skupni dan odprtih vrat.

Obiskovalci so si ogledali policijsko in reševalno vozilo, opremo gasilcev, reševalcev, jamarjev in vojakov, najbolj pogumni pa so se s pomočjo jamarjev iz gradu spustili čez grajski jarek na trg.

Ob 14. uri se je iz stolpa na gasilskem domu v Žužemberku oglasila sirena, ki je naznanila pričetek gasilske vaje – ukrepanje gasilcev in reševalcev ob prometni nesreči. Prišlo je do prometne nesreče dveh vozil, pri kateri sta se dve osebi huje telesno poškodovali. Na vaji smo gasilci sodelovali skupaj z ekipo prve pomoči.

Dan odprtih vrat PGD Žužemberk 2016

Hvala vsem, ki ste se udeležili našega dne odprtih vrat in s svojim obiskom pokazali, da cenite delo gasilcev in vseh ostalih, ki vsakodnevno skrbimo za vašo varnost.

Utrinke gasilske vaje si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Preberite še

VAJA: Vaja Gasilske zveze Novo mesto

V soboto, 28.11.15 se je v dopoldanskem času izvedla gasilska vaja Gasilske zveze Novo mesto. Na …