Home / Novice / Firecombat / Žužemberški gasilci že petič zapored blesteli z organizacijo!

Žužemberški gasilci že petič zapored blesteli z organizacijo!

Letošnja zadnja majska sobota je bila še bolj vroča kot sicer.

27. maja, na vroč sobotni dan, se je v Žužemberku, na igrišču pred Osnovno šolo Žužemberk odvijalo elitno državno gasilsko tekmovanje prostovoljnih gasilcev.

Prostovoljno gasilsko društvo Žužemberk je državno tekmovanje Fire Combat organiziral že peto leto zapored, tudi letos pod okriljem Gasilske zveze Slovenije. Z organizacijo in izvedbo tekmovanja pa nista bila zadovoljna samo Peter Košiček, poveljnik PGD Žužemberk in Gregor Krakar, vodja tekmovanja, temveč tudi krovna organizacija tekmovanja, Gasilska zveza Slovenije.

»Tekmovanje se je zelo lepo prijelo med prostovoljnimi gasilci v Sloveniji in nemalo zaslug za to imajo tudi gasilke in gasilci PGD Žužemberk. Lahko trdimo da so gasilke in gasilci iz PGD Žužemberk pionirji tega tekmovanja,« je povedal Rudi Gomboc, član komisije za tekmovanja pri Gasilski zvezi Slovenije, »S svojim celovitim prispevkom so ogromno doprinesli k temu tekmovanju kot ga poznamo danes. Že vrsto le so vodilni organizatorji tega tekmovanja. Organizacija tovrstnega tekmovanja ni enostavna, naj si bo to s finančnega ali s tehničnega vidika. Gasilkam in gasilcem iz Žužemberka to že vrsto let zelo lepo uspeva. Veseli smo, da se še vedno tako energično odločajo za organizacijo tega tekmovanja, ki je danes pod okriljem GZS. Moramo priznati, da gasilke in gasilci PGD Žužemberk niso vodilni samo pri organizaciji tega tekmovanja, temveč so v samem vrhu pokalnega tekmovanja za pokal GZS tudi med tekmovalnimi ekipami, za kar jim vsekakor čestitamo.«

Se pa domači gasilci niso izkazali le kot organizatorji temveč tudi kot tekmovalci. Na tekmovanju so nastopili s kar šestimi ekipami. Žužemberške rise in risinje so zastopale ekipe: PANTER (Iztok Gliha, Andrej Molek), POKEMONA (Marko Košiček, Luka Legan – PGD Dvor), FIRE FENIX (Jernej Glavan, Maks Muhič), SMRKETI (Mateja in Ana Marija Filipič), MI-2 (Iztok Gliha, Marjanca Kužnik – PGD Dobrnič) in HUBABUBA (Andrej Molek, Tanja Kužnik – PGD Dobrnič).

Med njimi sta se ekipi Panter (člani) in MI-2 (mešana kategorija) povzpeli na najvišjo stopničko v kategoriji, Smrketi pa sta v kategoriji članic zasedli drugo mesto. Med elitno konkurenco v kategoriji članov sta se uspešno odrezali tudi preostali dve ekipi; ekipa Pokemona je zasedla dvanajsto, Fire Fenix pa sedemnajsto mesto. Ekipa Hubabuba je v kategoriji mešano tekmovanje končala tik pod stopničkama, na četrtem mestu.

Čestitke ekipam za dosežene rezultate!

Mateja Filipič

Preberite še

Tekma Ognjenih risov za memorial Gregorja Krakarja

To soboto, 24. avgusta 2019, bo v Žužemberku na igrišču pred Osnovno šolo Žužemberk potekala …