Home / Novice / Naši mladi gasilci / Pismo gasilcev za starše ob pričetku novega šolskega leta!

Pismo gasilcev za starše ob pričetku novega šolskega leta!

Gasilci bomo tudi letos poskrbeli za vaše otroke.

Dragi starši!

Skupaj z vašimi nadobudnimi osnovnošolci ste zakorakali v novo šolsko leto. Da bo vse potekalo tako kot mora, smo v našem gasilskem društvu pripravili poseben gasilski urnik, ki si ga lahko natisnete, obrežete in prilepite oz. pripnete na vidno mesto v vašem gospodinjstvu ali pa si ga otrok prilepi v svoje zvezke. Urnik je na voljo v dveh velikostih: v velikosti A4 in velikosti A5.

Urnik je kreativno delo članov PGD Žužemberk in ga (brez dovoljenja) ne dovolimo v predelavo in javno rabo za druge organizacije.

Ker se v društvu zavedamo, kako pomembno je otroke že zgodaj v njihovem procesu razvoja naučiti pravilnega rokovanja z ognjem in ukrepanja v primeru nesreč, v društvu organiziramo redne tedenske aktivnosti, s pomočjo katerih otroke učimo, kaj lahko storijo, da se zavarujejo pred požari in drugimi nesrečami, ob enem pa tudi, kako ukrepati ob nastanku požara oz. v drugih nevarnih situacijah.

Vpisati otroka v gasilsko društvo je ena najboljših starševskih odločitev za otrokov celostni razvoj!

Kdo in kdaj?

Gasilskih vaj se lahko udeležijo vsi šoloobvezni otroci, tj. otroci, stari od 6 do 14 let. Gasilske vaje se odvijajo vsak petek ob 17.00 uri in trajajo eno polno uro.

Kaj je namen?

Namen vaj je predvsem koristno preživljanje prostega časa, v katerem se mladi gasilci spoznajo s pojmom gasilstva, se učijo osnov gasilske taktike, ob enem pa se pripravljajo na tekmovanja gasilske mladine.

Kako lahko vpišem otroka na vaje?

Povsem preprosto. Pokličite mentorico gasilske mladine Ano Marijo Filipič (041 898 276) ali predsednika društva Dušana Ožbolta (041 802 175) oz. se skupaj z otrokom oglasite na eni izmed mladinskih gasilskih vaj, ki potekajo vsak petek ob 17. uri (oz. ob 16. uri v zimskem času).

Na pomoč!

Preberite še

Obiskali so nas otroci iz Vrtca Žužemberk

Obiskali so nas otroci iz vrtca.