Home / Novice / Naši mladi gasilci / Občni zbor gasilske mladine 2018

Občni zbor gasilske mladine 2018

Mlade gasilke in mladi gasilci našega društva so imeli tudi letos svoj občni zbor, na katerem so predstavili delo leta 2017 in začrtali cilje za leto 2018.

Občni zbor se je pričel z državno in gasilsko himno, nato pa je mentorica gasilske mladine, tov. Ana Marija Filipič prebrala dnevni red in predlog za delovno predsedstvo.

Občni zbor gasilske mladine 2018

Sledila so poročila. Neja Potočnik je prebrala poročilo o delu gasilske mladine v preteklem letu, Gabrijela Pajnkiher pa je predstavila program dela za letošnje leto.

V letu 2017 so mlade gasilke in mladi gasilci opravljali tečaj za bronasto in srebrno značko. Prav vsi so teoretične in praktične teste opravili z odliko.

Občni zbor gasilske mladine 2018

Na koncu je sledila beseda gostom. Med vabljenimi gosti na občni zbor sta bila predsednik in poveljnik PGD Žužemberk, tov. Dušan Ožbolt in tov. Peter Košiček, blagajnik PGD Žužemberk tov. Mihael Filipič ter poveljnik gasilskega poveljstva Občine Žužemberk tov. Boris Sajevic. V svojih govorih so gostje pohvalili preteklo delo gasilske mladine in pozdravili načrte za leto 2018.

Občni zbor gasilske mladine 2018

Po občnem zboru je sledila pogostitev s pico in sokom.

Preberite še

Kviz gasilske mladine dolenjske regije

Dve ekipi pionirjev in pionirk, ekipa mladincev in ekipa pripravnic so se v soboto, 5. …