Home / Novice / Društveni dogodki / HTRV je že prispel v Žužemberk

HTRV je že prispel v Žužemberk

V soboto, 9. junija, je bil za Prostovoljno gasilsko društvo Žužemberk in Občino Žužemberk prelomni dan v gasilstvu Suhe krajine. V Žužemberk je namreč prispelo prvo hitro tehnično reševalno vozilo (HTRV), ki bo služilo vsem intervencijam tehnične narave.

V soboto, 9. junija, točno ob 17.05 se je skozi Žužemberk zaslišala glasna sirena z novega gasilskega vozila, ki je prispelo v vozni park žužemberških gasilcev. Težko pričakovano in nujno potrebno hitro tehnično reševalno vozilo (HTRV-1) je namensko vozilo, ki se uporablja za posredovanje na intervencijah tehnične narave; na prometnih nesrečah, pri poškodbah pri delu na kmetiji ali v gozdu…

Vozilo ima vso potrebno opremo za hitro in uspešno posredovanje, ki je do sedaj v Občini Žužemberk še ni imelo nobeno gasilsko društvo in ki jo žužemberško društvo potrebuje, saj je z aprilom 2016 postalo del gasilski enot širšega pomena, ki v večji meri samostojno posredujejo na tehničnih intervencijah, za kar pa seveda potrebujejo ustrezno opremo.

»Za operativno enoto našega društva je to izredna pridobitev, ki bo močno zaznamovala njeno delovanje. Že sedaj vabim vsa občinska gasilska društva, da se nam pridružijo na vajah, kjer bomo podrobneje spoznali vozilo in njegovo opremo,« je v upanju na še več sodelovanja med občinskimi gasilskimi društvi povedal poveljnik društva Peter Košiček.

Slavnostni prevzem vozila HTRV-1 bo na osrednji slovesnosti ob praznovanju 130. obletnice delovanja društva in sicer v soboto, 14. julija ob 17. uri na igrišču pred Osnovno šolo Žužemberk. Vse občane vljudno vabimo, da se nam pridružite na slovesnosti in z nami obeležite visoko obletnico. Vaš obisk bo za nas znamenje vaše podpre našemu delu, kar neizmerno cenimo. Na pomoč!

Mateja Filipič, foto: Laura Henigman, Gašper Glavan

Preberite še

Slavnostna seja ob 130. obletnici delovanja

Prostovoljno gasilsko društvo Žužemberk sodi med starejša slovenska prostovoljna gasilska društva.